top of page

Smazat či nesmazat Whatsapp? Toť otázka.

Určitě jste již zaregistrovali diskuzi o komunikační platformě Whatsapp, kde přijmutím nové verze uživatel vyjádří souhlas se sdílením údajů o jeho telefonních číslech, telefonních číslech veškerých jeho kontaktů i lokalitách, kde se pohybují.


Jak se nakládá s našimi daty?

Pokud se na to podíváme z větší perspektivy, Facebook nám již několikrát dokázal, že soukromí svých uživatelů nemá zrovna pod palcem. Nebo spíš má? Že Zuckerberg nás má pod palcem všechny již zmiňovat nemusíme. Dvě miliardy uživatelů se tak musí rozhodnout, zda jim za to stojí jejich soukromí, nebo se s aplikací rozloučit. Čas mají do 8.února.Vzpomeňme si na skandál v roce 2018, kdy se ukázalo, že Facebook prodal osobní data uživatelů bez jejich souhlasu britské konzultační firmě. Každý přeci máme právo na data a na jejich soukromí.

V Evropě se zatím nic nemění

To, že Whatsapp jednoho dne spadne pod křídla Facebooku jsme věděli všichni. Vždyť již v roce 2014 za ni Zuckerberg dal jen 19,3 miliardy dolarů. V Evropě se zatím nic nemění, ale je jen otázkou času, kdy se to bude týkat nás všech.




Poslední dobou si se soukromím už ani neděláme starosti. Bezhlavě odklikáváme další a další souhlasy a neuvědomujeme si, že už na nás mají všechno. Povolit kameru? Žádný problém. Povolit lokaci? Klidně se dívejte, kudy já chodím. Zamysleme se, jestli pro nás soukromí má ještě nějakou hodnotu

3 zobrazení
bottom of page